Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Rachel Federman: TESTIRAJTE SVOJEGA PSA

Pasji IQ test

Avtor(ji): Rachel Federman

Intelektualne sposobnosti psa je možno meriti. Kako inteligenten je vaš pes lahko ugotovite s pasjim IQ testom, ki vas bo še bolj povezal z vašim psom. Test vam bo pomagal odkriti, kaj morate še storiti za razvoj in intelektualni napredek vašega psa, poleg tega pa boste rezultat testa lahko primerjali z drugimi psi.

Format: 120 × 165 mm, 128 strani, enobarvni tisk, trda vezava

 

 

Oglejte si nekaj strani iz knjige
(za listanje potrebujete Acrobat Reader)

 

CENA: 17,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ovPrevod: Matej Horzelenberg
Ilustriral: Gary Bennett
Ureditev in spremna beseda: Janislav Peter Tacol

 

[SPREMNA BESEDA]

Veliko lastnikov in skrbnikov psov se sprašuje, ali je možno testirati inteligenco psov. Dr. Stanley Coren, svetovno znan pasji psiholog in avtor številnih znanstvenih knjig s področja psihologije psov (v slovenščini so v založbi Debora na voljo skoraj vse njegove knjige: Govorite po pasje?, Kako razmišljajo psi, Kaj vejo psi in Inteligenca psov), odgovarja:
"Svojega psa lahko inteligenčno testirate na enak način, kot lahko testirate svojega otroka. Lahko mu posredujete izkušenj, kolikor hočete. Bolj ko bo pes o nečem razmišljal, in več ko bo imel dela, bolj bister bo postajal." (Več o tem v knjigi Inteligenca psov, Debora, 2008 in na spletni strani www.psi-ha.si, Psi-in-muci-hiatrična svtovalnica).

Gotovo ste se že spraševali, ali je vaš pes inteligenten in ali morda v inteligenci celo prekaša svoje vrstnike, morda brate, sestre ali pa kar konkurenčnega sosedovega psa, za katerega so lastniki prepričani, kako pameten je, če ne celo najpametnejši v soseski. S tole knjižico, ki jo lahko imate zmeraj pri roki, dokler ne usvojite njene celotne vsebine, lahko svojega psa brezskrbno testirate. Zabavni vprašalniki za sporazumevalne zmožnosti, socialno vedenje, motorične sposobnosti in spomin vašega psa vam bodo v knjižici Testirajte svojega psa pomagali odkriti stopničko, na kateri stoji vaš kuža na pasji IQ lestvici. Nasveti, kako proučiti rezultate, ki jih je na testu dosegel vaš pes, in namigi, kako lahko njegovo inteligenco še izboljšate, predstavljajo ključ do skritega genija v vašem psu.

Rachel Federman je avtorica knjige Girl drinks: 101 Coctails for Every Occasion ter pevka in basistka svoje glasbene skupine. Živi v Brooklynu s svojim psom Skyeom (in tudi s fantom) in pripravlja programe za neprofitne organizacije. Nedvomno vam bodo njena zanimiva vprašanja in še zanimivejši odgovori popestrili že tako prijetno življenje ob vašem pasjem družabniku in prijatelju. Kot kažejo zvezde, se boste z omenjeno gospodično lahko kmalu srečali v Psi-in-muci-hiatrični svetovalnici na spletni strani www.psi-ha.si.

Janislav Peter Tacol, urednik slovenske izdaje

 

[Z ZADNJE STRANI OVITKA]
 
KAKO PAMETEN JE VAŠ PES?

Ali se vaš pes odziva na kretnje?

Kaj pa na obrazno mimiko?

Ali lahko izvaja trike tako v prostoru kot na prostem?

Koliko je v resnici pameten vaš pes oz. psička, lahko zdaj ugotovite s pasjim inteligenčnim testom. S tremi zabavnimi vprašalniki, pripravljenimi za merjenje pasjih sporazumevalnih zmožnosti, socialnega ved?nja, motoričnih sposobnosti in spomina lahko končno odkrijete, ali je vaš pes morda v resnici pasji Einstein!

Knjiga Testirajte svojega psa vključuje tudi navodila za analizo pasjih rezultatov, namige za izboljšanje pasje inteligence in je prepletena s kratkočasnimi ilustracijami.

 

 

VSEBINA

 

Spremna beseda

Zahvale

Uvod

IZ DNEVA V DAN S PSOM
1. del - izpit iz pogostnosti

ZMOŽNOSTI PSOV
2. del - izpit iz situacij

PASJA UČINKOVITOST
3. del - izpit iz aktivnosti

BONUS - DODATNE TOČKE

OCENJEVALNA LESTVICA
- točkovanje pasje inteligence

KATEGORIJE PASJEGA IQ

Analiza rezultatov testiranja vašega psa

Kako izpopolniti učinkovitost vašega psa

Pasji eksistencialist

Štirinajst pasjih zapovedi

Izbrana bibliografija