Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Wolfgang Harm et al.: MOJ OTROK SE DROGIRA (broširana vezava)

Informacije in nasveti za starše

Avtor(ji): Wolfgang Harm et al.

Priročnik pomaga staršem, ki slutijo, da njihovi otroci zlorabljajo droge, da se lažje soočijo z odvisnostjo svojega otroka in poiščejo ustrezno pomoč. Vsebuje podatke o mamilih in njihovih učinkih na človeka ter pomaga pri boljšem razumevanju razlogov njihovega uživanja. Starše seznanja z možnostmi zdravljenja zasvojenosti, ponuja pa jim tudi pravne nasvete.

Format: 14,5 × 22 cm, 205 strani, enobarvni tisk, broširana vezava

 

 

CENA: 17,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Prevod: Bibiana Kiar Meško
Predgovor in dodatek k slovenski izdaji: dr. Milan Krek
Zbirka: Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal

Priročnik, ki celovito obravnava problematiko zlorabe nedovoljenih drog, je namenjen vsem, ki prihajajo v stik z zasvojenci, predvsem pa staršem, ki opažajo simptomatično vedenje svojih otrok.

Zbornik (izkušenih nemških strokovnjakov s področja medicine, psihologije, sociologije in prava) odpira oči pred resnico v času, ko se v Sloveniji širi mreža uživalcev mamil. Povečuje se število zasvojencev z drogami, kot so heroin, kokain in LSD. Pojavljajo se vedno nove droge. Takšno stanje kar kliče po knjigi, kakršna je "Moj otrok se drogira!".

"Prebrati bi jo morali prav vsi starši odraščajočih otrok." (Iz ocene Nedeljskega dnevnika.) "Da v stiski ne boste ostali sami!" (Iz članka v prilogi Delo & dom.)
Priročnik starše ne le spodbuja, naj se obrnejo po pomoč, ampak jim daje tudi informacije o tem, kako prepoznati otrokovo zasvojenost in kje poiskati pomoč. Prevodu je priložen seznam zdravstvenih in socialnih ustanov ter nevladnih organizacij, ki s svojimi programi pomagajo zmanjševati tveganje, povezano z drogiranjem, vse do odprave odvisnosti.

Knjiga opisuje značilnosti nedovoljenih drog, užitke, nevarnosti in znake njihovega uživanja. Starše seznanja z zakonodajo na področju posedovanja in uživanja drog ter s sodobnimi pristopi za zdravljenje odvisnosti. Hkrati prispeva k boljšemu razumevanju razlogov za uživanje drog, odpraviti pa želi tudi predsodke in napačne informacije. Proti svoji volji nihče ne postane zasvojenec. Zasvojenost ni posledica zapeljevanja, temveč dolgotrajnega posebnega vedenja, ki bi se mu lahko ognili. Zato je treba pri preprečevanju in odpravljanju zasvojenosti zastraševanje zamenjati z vzgojo in otrokom ponuditi alternativna doživetja, ki jih bodo odvrnila od mamljivih ponudb 'dilerjev'.

POGLAVJA: Uvod (Wolfgang Harm), Ponudba pomoči uživalcem drog (Renate Bauer), Uživanje prepovedanih drog z medicinskega stališča (Anne Schumacher), Pismo na naslov gospe M., katere hčerka je zasvojena s heroinom (Josh v. Soer), Dopolnila h kazenski zakonodaji v zvezi z drogami (Michael Nitschke), Odvisnost od drog je treba preprečiti ? toda kako? (Hermann Schlömer).