Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Annabel Karmel: VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE

Recepti za hitre, preproste in zdrave jedi

Avtor(ji): Annabel Karmel

Britanska veleuspešnica (doslej so prodali že več kot 600.000 izvodov) prinaša več kot 200 receptov za hitro in preprosto pripravo zdravih jedi za dojenčke in malčke. Priročnik lajša delo zaposlenim in neprespanim mamicam, ki svojim dojenčkom in malčkom privoščijo zdravo hrano, hkrati pa želijo za njeno pripravo porabiti kar najmanj časa. Kuharica prinaša poleg receptov za jedi, ki teknejo tudi ostalim družinskim članom, še jedilnike, navodila za čimlažje vpeljevanje novih okusov in otipov ter nasvete za čimboljši izkoristek zamrzovalnika.

Svetovna uspešnica! Prodanih že več kot 1,000.000 izvodov!

Format: 20 × 20 cm, 192 strani, večbarvni tisk, trda vezava

GLEJ NOVO IZDAJO "NOVA VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE" IZ LETA 2006


in NAJNOVEJŠO IZDAJO "VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE" IZ LETA 2008!


Oglejte si posebno spletno stran www.paparica.si, ki je namenjena prehrani dojenčkov, malčkov in mamic.


 

CENA: 27,79 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je razprodan


Prevod: Branko Gradišnik
Ilustracije: Nadine Wickenden

Kuharski priročnik z recepti in obročniki za vsak dan v letu, napisan iz ljubezni do otrok in do hrane, odpravlja skrbi neprespanih mamic glede tega, kaj ponuditi dojenčkom in malčkom, da se bodo čimbolje razvijali. Prevod britanske veleuspešnice izpod peresa Annabel Karmel ponuja več kot 200 enostavnih receptov za hitro pripravo zdrave otroške hrane in zaposlenim mamicam omogoča kar najboljši izkoristek pičlega časa, ki ga imajo na voljo za pripravo otroške hrane.

V edini knjigi pri nas, ki celovito obravnava prehranjevanje dojenčkov in malčkov, med drugim najdete: recepte po starostnih skupinah, navodila za čimlažje vpeljevanje novih okusov in otipov, jedilnike, ki ustrezajo tako malčku kot vsej družini, ter nasvete za čimboljši izkoristek zamrzovalnika.

V kuharici je posebej podrobno obdelano prehranjevanje do šestega meseca in v času odstavljanja ter prehranjevanje od šestega do devetega meseca in od devetega do dvanajstega meseca. Sledijo prehranski nasveti in ideje za čas, ko otroci shodijo, in še naprej. Knjiga se odlikuje po receptih, ob katerih se tudi odraslim cedijo sline in med katerimi je več kot 100 vegetarijanskih. Prinaša praktične nasvete, ki prihranijo obilo časa, in tedenske jedilne načrtovalnike, ki lajšajo odločanje.

Annabel pravi, da ji je bilo v veliko veselje, ko je lahko opazovala otročička, kako jima gredo v slast njene jedi. Pomirjala jo je zavest, da jesta sveže, dobre reči, ne pa predelanih živil, namenjenih naši razvajenosti. Le zakaj streči otrokom s praški, ki jih nikoli ne bi ponudile svojim možem ali sebi, se sprašuje avtorica.

Bistvo knjige je morda najbolje izrazila medicinska sestra Metka Švara, nekdaj zadolžena za prehranske nasvete v Otroškem dispanzerju Center v Ljubljani, ki je dejala: "To pametno, uporabno in zanesljivo knjigo sem že doslej od srca priporočala mladim mamicam. Ko jo dobimo v prevodu, se bom lahko končno oddahnila, kajti Paparica bo zagotovo prevzela mojo dosedanjo vlogo." Dr. Dražigost Pokorn, priznani strokovnjak za prehrano, pa je v recenziji med drugim zapisal: "To knjigo bi morala prebrati vsaka mamica z dojenčkom ali malčkom."

POGLAVJA: Kaj je najboljše za vašega otročička, Do šestega meseca in odstavljanje, Od šestega do devetega meseca, Od devetega do dvanajstega meseca, Malčki.

''Najbolj me je VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE presenetila z velikim številom receptov z vegetarijansko hrano (mislim, da jih je več kot 100!). Sicer pa so mi prav tako všeč tudi recepti z mesno hrano. Fantastična knjiga! Nimam drugih besed.''

Natalija, 28 let, iz Ljubljane

''VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE je res velika! V naši družini sploh kuhamo samo še z njeno pomočjo. Vsi štirje (dva otroka in midva z možem) smo s paparičino hrano zelo zadovoljni in nimamo nobenih želja po npr. kakšni drugačni hrani.''

Boža, 31 let, iz Radovljice

''Knjiga VELIKA PAPARICA nam je spremenila življenje, še posebno meni, saj zdaj, ko sem jo kupila, kuham samo še hrano, ki jo predlaga ta knjiga. To se pozna tudi na meni, saj sem v kratkem času že izgubila nekaj maščobne obloge okrog svojega trebuha. In moram priznati, da sem zelo zadovoljna, prav tako mož Franci, ki se do danes še ni pritožil. Najbolj so mu všeč snedvički, hčerkici Maji pa prstolizi.''

Eva, 33 let, iz Sevnice

''VELIKO PAPARICO uporabljamo že več kot tri leta. Redkokdaj pripravim kaj drugega, saj se te hrane še nismo naveličali. Za nas je super.''

Breda, Gregor, Lucija in Jure, 29, 5, 3, 30 let, iz Maribora