Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Nicholas H. Dodman: MUC, KI JE MIJAVKAL NA POMOČ

Psihologija mačk

Avtor(ji): Nicholas H. Dodman

Prva knjiga v slovenskem jeziku o psihologiji najbolj misteriozne živali nas bo prepričala, da lahko živimo v zglednem odnosu s še tako problematično mačko. S pomočjo zanimivih opisov resničnih primerov nam avtor iz svoje bogate prakse podaja načine za njihovo vzgojo in prevzgojo, kakor tudi za zdravljenje neželenih navad oz. duševnih lastnosti.

Avor knjige Nicholas H. Dodman je svetovnoznan živalski psiholog. ki smo ga imeli priložnost gledati tudi v oddaji na eni od slovenskih TV postaj.

Format: 167 × 223 mm, 260 strani, enobarvni tisk, trda vezava

 

 

Oglejte si nekaj strani iz knjige
(za listanje potrebujete Acrobat Reader)

 

CENA: 29,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Prevod: Ivana Gradišnik
Ureditev in spremna beseda: Janislav Peter Tacol

Spremna beseda

Dr. Nicholas H. Dodman, eden najbolj znanih proučevalcev mačjega obnašanja, nam v pričujočem delu razkriva očarljivo in pogosto uničujočo nrav ene najbolj popularnih in brez dvoma najbolj samozavestnih živalskih družabnic. Na kar seda izviren način nas skuša prepričati, da lahko bivamo v miru celo z najbolj svojeglavo mačko. Zanimivo pripovedovanje nam od stavka do stavka odkriva zgodbe iz resničnega življenja z mačkami in ravnanje vrhunskega veterinarskega strokovnjaka, usmerjenega v mačjo psiho. Približa nam avtorjeve sočutne in uspešne metode predvsem behaviorističnega pa tudi medikamentoznega zdravljenja, ki vrača do nedavnega problematično, večkrat tudi zelo trpečo mačko v novo življenje, lastnikom pa daje zadovoljstvo nad odločitvijo, da so poskrbeli za svojo kosmato družabnico. Čeprav je veliko lastnikov mačk še vedno prepričanih, da je sprememba mačjega obnašanja nemogoče dejanje, pa nam želi dr. Dodman s številnimi zgledi pokazati ravno nasprotno: mačje duševne probleme je možno zdraviti in tudi pozdraviti.

V treh razdelkih pričujoče knjige obravnava napadalno, čustveno in prisilno vedenje. Odkriva ozadja mačje agresivnosti, strahu, depresije in drugih duševnih težav ter jih s svojim izvirnim pristopom poskuša odpraviti na čim manj boleč način tako za mačka kakor tudi za lastnika. Seveda pa ne pozabi tudi na različne možnosti preventive. Z gotovostjo lahko trdimo, da je za vsakega mačjega lastnika, ki se želi poglobiti v duševnost svoje misteriozne in očarljive kosmate družabnice, knjiga Muc, ki je mijavkal na pomoč. Psihologija mačk pomoč v sili, hkrati pa tudi priprava na morebitne težave v partnerskem odnosu s svojo kosmato družabnico, do katerih lahko pride med drugim zato, ker mačji lastnik še ni postal tudi lastnik te edinstvene knjige.

Dr. Nicholas H. Dodman je redni profesor behavioristične farmakologije in psihologije živali na fakulteti za veterinarsko medicino univerze Tufts v Kaliforniji. Je inovator in eden vodilnih ameriških strokovnjakov, svetovno znani raziskovalec na področju obnašanja domačih živali in vrhunski veterinarski praktik za psihologijo živali. Napisal je več knjižnih uspešnic s področja psihologije psov in mačk ter znanstvenih in strokovnih člankov, poleg tega pa je tudi lastnik štirih patentov za farmakološki nadzor behaviorističnih problemov.

Nekaj delčkov bogatega znanja dr. Nicholasa H. Dodmana s področja psihologije psov in mačk boste lahko našli tudi na spletni strani www.psi-ha.si v Psi-in-muci-hiatrični svetovalnici, kjer boste seveda lahko tudi aktivno sodelovali. Ni popolnoma nemogoče (in potihem upamo, da ni), da vam bo v tej edinstveni svetovalnici poleg drugih svetovno znanih strokovnjakov (dr. Stanleya Corena idr.) svetoval tudi sam zgoraj omenjeni spoštovani gospod.

Janislav Peter Tacol, urednik slovenske izdaje

 

Besedilo na zadnji strani platnic

TA PRESNETI MAČEK!

Veliko lastnikov mačk misli, da je mačje obnašanje nemogoče spremeniti. V nasprotju s tem popularnim prepričanjem nam dr. Nicholas H. Dodman na podlagi slikovitih opisov številnih mačjih psiholoških problemov pokaže, da je mačke lahko vzgajati, prevzgojiti in ozdraviti nezaželenih navad oziroma duševnih lastnosti s pomočjo najnovejših znanstvenih izsledkov na področju prehranjevanja, farmakologije in obnašanja mačk.  Od paničnih napadov do prehranskih motenj, od odpora (npr. košari, stranišču idr.) do fobij in depresije zagotavlja dr. Dodman upanje in pomoč vsakemu, ki ima problem s svojo mačko. Opise resničnih primerov iz svoje bogate veterinarske in psihološke prakse je vtkal v zanimiv in prijeten priročnik za razumevanje te samosvoje, skrivnostne in očarljive domače živalce. Vse, kar morate vedeti, je tukaj zato, da vam bo zagotovilo dolgo, srečno in zdravo zvezo z vašim mačjim prijateljem oz. prijateljico.

Izredno zanimivo in koristno branje izpod peresa vrhunskega znanstvenika in sijajnega pisatelja!

Obiščite spletno stran www.psi-ha.si in sodelujte v spletni Psi-in-muci-hiatrični svetovalnici.

VSEBINA

Spremna beseda

UVOD

NAPADALNO VEDENJE

Ko šavsne roko, ki ga hrani
Dajte miru gmah!
Primer zamenjane identitete
Saj šmenta ni moč prepoznati!
Gremo se šolo

ČUSTVENO VEDENJE

Tega zlepa ne pozabi
Mačji grafiti
Muc, ki je mijavkal na pomoč
Krempelj ali kripelj?
Nočna gonja

PRISILNO VEDENJE

Muca, ki je sesala volno
Dlaka na dlako golača
Sv. Muca ples
Skozi kaj gre ljubezen?

Epilog

Stvarno kazalo