Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Sabrina Meško: MUDRE ŽIVLJENJA

Avtor(ji): Sabrina Meško

Po velikem mednarodnem uspehu svoje prve knjige Zdravilna mudra nam avtorica dr. Sabrina Meško v knjigi Mudre življenja predstavlja novih 45 vaj za poglobljeno delovanje starodavnih tehnik muder - položajev dlani za zdravljenje telesa, duše in uma. Knjiga nam prinaša tudi 12 meditacij iz narave v čudovitem okolju Triglavskega narodnega parka in Malibuja v Kaliforniji. Vaje vključujejo tudi mantre, čakre, barve in izjave za popolno in lahko pot k samospoznanju.

Format: 21 × 26,5 cm, 159 strani, večbarvni tisk, trda vezava

NA ZALOGI SAMO ŠE NEKAJ IZVODOV!

 

CENA: 30,01 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Prevod: Kristofer Bogdan Meško
Risbe in simboli: Kiar Meško
Fotografije: Kiar Meško, Michael Wacht, Mara

Sabrina Meško je doktorica alternativne medicine in je odrasla v Sloveniji. Že od otroštva jo spremlja ljubezen do plesa in glasbe, pri treh letih se je začela učiti baleta, že v najstniških letih pa je postala poklicna baletka. Med okrevanjem po poškodbi hrbtenice je odkrila še eno ljubezen ? jogo, ki je postala njena življenjska dejavnost in naloga. Več let se je šolala v različnih meditacijskih naukih in tehnikah pri znanih indijskih mojstrih joge ter postala diplomirana joga terapevtinja. Razvila je svoj edinstveni joga program, ves čas pa jo je zanimala tudi starodavna umetnost muder. Iskala je in našla pot do edinega mojstra bele tantra joge Jogija Bhajana, ki ji je zaupal svete tehnike muder in ji naložil odgovornost za razširjanje tega visokega, starodavnega in mogočnega znanja. Z njenimi knjigami in seminarji je umetnost muder postala dostopna širšim množicam po vsem svetu, knjigi Zdravilna mudra in Mudre življenja pa prinašajo te preproste, a učinkovite tehnike za izboljšanje počutja tudi v Slovenijo.

O Sloveniji Sabrina pravi, da "spominja na skrit dragulj, ki sije v prelepih odtenkih." V knjigo Mudre življenja je zato vpletla nekaj podob iz narave, da bi svetu pokazala "ljubljeno in ljubečo domovino." Rada bi nas spomnila na lepoto narave, ki nas obdaja, in njene zdravilne učinke.

V knjigi najdemo navodila za poglobljene vaje, pri katerih uporabimo ali zgolj vizualiziramo prvine iz narave. Ob predstavljanju, da smo ptica v letu, začutimo neizmerno svobodo. Ko držimo v dlani določen kristal, prejemamo njegovo zdravilno moč in življenjsko silo. Z vizualizacijo cvetov različnih barv odpiramo svoja življenjska središča ali čakre. Bosonogo raziskovanje jase nas vrne v otroštvo, ko smo brezskrbni tekali naokrog, in nas navda s spoznanjem, da smo otroci narave. Prisluškovanje glasovom morja nas nemudoma okrepi in osveži. Posedanje na beli prodnati obali jezera umiri naš um. Občutenje dežne plohe nas prerodi in obnovi. Ko občutimo polzenje mivke med prsti, se izgubimo v času in gibanju ter postanemo eno z obalo in mivko. Drevesa v gozdu ali parku nam bodo govorila, nas božala in pomagala ozdraviti srce. Pri stiskanju kamna v dlani začutimo njegovo moč. Če si bomo predstavljali, da kot snežinka padamo z neba, bomo prečistili svojo dušo. Ob vizualizaciji mogočnega slapa pa bomo ustvarili stik z našo brezmejno ustvarjalno silo.

Starodavna znanost muder nam pomaga povezati se z materjo naravo, našim stvarnikom in izboljšati fizično, mentalno in duševno počutje. Mudre, predstavljene v knjigi, so zato razdeljene na tri vsebinske sklope - telo, um in duša.

Mudre, s katerimi prisluhnemo telesu, so razdeljene na devet različnih vaj, in sicer vaje za iskanje notranjega miru v najstniškem obdobju (mudra sporazumevanja, mudra notranje varnosti, mudra krepitve zgornjih čaker), vaje za osrediščenje v težavnih dneh (mudra čustvenega ravnovesja, mudra umskega ravnovesja, mudra popka - druge čakre), vaje za lepoto (mudra pomlajevanja, mudra mladostnosti, mudra cvetenja), vaje za telesnost (mudra moči, mudra mogočnosti, mudra dišanja), vaje za spolnost in plodnost (mudra prebujanja spodnjih čaker, mudra Žive (Venere), mudra križa), vaje za presnovo (mudra očiščevanja, mudra diete), vaje za starševstvo (mudra energije, mudra preprečevanja utrujenosti, mudra sprostitve in veselja), vaje za boginjo modrosti (mudra srčnosti, mudra odpiranja kronske čakre, mudra zdravja) in vaje za enaindvajseto stoletje (mudra zdravih oči, mudra premagovanja izčrpanosti, mudra hrbta).

Mudre za brzdanje uma prav tako najdemo razdeljene v devet sklopov z naslovi: Čas je prijatelj (mudra umiritve uma, mudra odpiranja tretjega očesa, mudra kolesa življenja jin?jang), Večno spreminjanje (mudra neustrašnosti, mudra sprejemanja sprememb, mudra potrpežljivosti), Svet ljubezni (mudra ravnovesja duha, mudra odpiranja srca ? četrte čakre, mudra zaljubljencev ? dveh kril), Onkraj trpljenja (mudra samozdravljenja, mudra zdravljenja srca, mudra grla ? pete čakre), Zmernost (mudra zmanjševanja skrbi, mudra odpuščanja, mudra pravičnosti ? obujanja Jupitrove sile), Utišanje misli (mudra olajšanja skrbi in bojazni, mudra močnih živcev, mudra resnice), Prepoznavanje vzorcev (mudra doseganja višje zavesti, mudra uravnovešene zaznave), Samospoznanje (mudra visoke pozornosti, mudra natančnosti in učinkovitosti, mudra dojemanja božanskih zakonov), Vedrina (mudra reševanja iz težav, mudra premagovanja težav, mudra samozavesti).

Mudre za dušo pa najdemo v naslednjih devetih sklopih: Odpri se ljubezni (mudra odprtja srca, mudra ljubezni, mudra duha), Poglej v prihodnost (mudra gornjih čaker, mudra nasveta, mudra temeljitega vpogleda), Prebudi sanje (mudra navdiha - druge čakre, mudra sreče, mudra ustvarjalnosti), Sprejmi prijatelje (mudra močnega značaja, mudra zemeljskih bogov, mudra nesmrtnosti), Pusti preteklost (mudra sončnega pleteža - tretje čakre, mudra pomoči v težavnih okoliščinah, mudra zaupanja), Vse je v tebi (mudra razvijanja meditacije, mudra notranje povezanosti, mudra češarike (šeste čakre) ? resnice), Imej se rad (mudra nevidnosti, mudra preprečevanja stresa, mudra zadovoljstva), Bodi odločen (mudra zaščite, mudra notranje moči, mudra modrosti), Zaslužiš si! (mudra grlene čakre, mudra uspevanja, mudra zmage).

Vsaka mudra je opremljena z natančnimi navodili in nazornimi fotografijami, na katerih avtorica prikazuje pravilen položaj rok in prstov. Podani so še napotki za pravilno dihanje ter čakre, barve in izjave, ki okrepijo pozitivne učinke vaj.

POGLAVJA: Mudre, narava in mi, Poslušajmo svoje telo, Brzdaj se, um, Pesem duše, Deset božanskih stopnic, Mantre.